Online Danışmanlık

Ankara’da yaşayan fakat iş yoğunluğu nedeniyle vakit kısıtlaması olup ofisime gelemeyen, online hizmeti daha konforlu bulan ya da Ankara veya Türkiye dışında yaşayan danışanlarıma online danışmanlık hizmeti veriyorum.

Online görüşmenin ilk seansında sizi yakından tanımak ve size daha iyi bir hizmet vermek için “Tıbbi Öykü ve Sağlık Geçmişi, Geçmişteki Vücut Ağırlığı ve Diyet Bilgileri, Beslenme Alışkanlıkları ve Yeme Davranışı, Besin Tüketim Kaydı, Fiziksel Aktivite Alışkanlıkları ve Uyku Düzeni” ana başlıkları altında ayrıntılı bir anamnez alıyorum.

Böylece sağlık durumunuz, kullandığınız ilaçlar, varsa özel durumunuz (gebelik, emziklilik, menopoz vs.), besin alerjileriniz, besin duyarlılığınız, sevdiğiniz ve sevmediğiniz besinler, mutfak alışkanlıklarınız, yemek yapma yöntemleriniz, aile düzeniniz, okul veya çalışma koşullarınız, gün içinde yemek yediğiniz yerler, psikolojinizin beslenme ile ilişkisi ve daha birçok konuda sizle ilgili bilgi sahibi oluyorum.

Son 6 aya ait kan tahlilinizi inceliyorum. 

Ölçümler

Sabah saatlerinde, tuvalete çıktıktan sonra, aç karnına, üzerinizde hafif kıyafetler varken (veya kıyafetsiz), düz bir zeminde ve hep aynı yerde bulunan, hep aynı tartıda tartılmanızı istiyorum.

Tartınızın üzerindeyken kilonuzun fotoğrafını çekip bana WhatsApp üzerinden göndermenizi istiyorum. İlk tartıldığınız günü baz alarak her hafta aynı gün, aynı saatte, aynı kıyafetlerle tartılmanızı istiyorum. Haftalık olarak tartı fotoğrafınızı benimle paylaşmalısınız. Haftada bir kez tartılmanız yeterlidir.

Tartı ölçümü yaptığınız gün vücudunuzdaki değişimleri daha doğru değerlendirebilmek için bel ve kalça ölçümleri de yapmalısınız. Ayna karşısına geçip belinizi en ince yerinden (göbek deliğinizin biraz üstü), kalçanızı ise en geniş yerinden mezura ile ölçmeniz gerekir.

Kontroller

Genellikle bir hafta – on gün aralığında kontrol görüşmeleri oluşturuyorum. Mümkün olduğunca her hafta aynı gün ve aynı saatte randevunuzu oluşturuyorum. Bazı danışanlarımla daha sık görüşüyoruz.

Buna birlikte karar veriyoruz. Her kontrol görüşmesinde haftanın nasıl geçtiği, listeye uyumun nasıl olduğu hakkında konuşuyoruz.

Yeni haftada katılacağınız sosyal planlar (doğum günü partileri, iş yemekleri, etkinlikler, tatiller) varsa bunları göz önünde bulundurarak listenizi oluşturuyorum. Böylece süreç boyunca her ortamda ve her koşulda sağlıklı beslenmeyi öğrenmiş oluyorsunuz.

Kilo Koruma Dönemi

Sürecin sonunda ideal kilo aralığınıza geldiğinizde ve olmak istediğiniz sağlıklı kiloya ulaştığınızda kilo koruma programına geçiyorsunuz.

Her ortam ve her koşulda sağlıklı beslenmeyi öğrenmiş olduğunuz bu süreçte besin değişim listelerini de öğrenmiş oluyorsunuz.

Kilo koruma döneminde belli aralıklarla online görüşmeler yapıyoruz. Beslenmenizi nasıl yönettiğinizi konuşuyoruz. Tıpkı kilo verme sürecinde olduğu gibi koruma döneminde de size destek olmaya devam ediyorum. 

Kolay İletişim

Gün içinde aklınıza takılan ya da beklenmedik gelişen programlarınızda bana danışmak isterseniz WhatsApp üzerinden ulaşabilirsiniz. 

Contact Form Demo

İletişimde Kalalım!

Sorularınız mı var? Destek mi gerekiyor? Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız! İletişimde kalalım ve sağlıklı yaşam yolculuğunuzda size rehberlik edelim.

Size özel beslenme planları, egzersiz önerileri veya motivasyon desteği hakkında konuşmak isterseniz, bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

Sağlıklı bir yaşam tarzını benimseme konusundaki adımlarınızı desteklemek için buradayız. Bize ulaşın ve birlikte sağlıklı bir gelecek inşa edelim!